Υλικά
Βήματα
1
ΤΕΛΟΣ |
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα. |
2
ΤΕΛΟΣ |
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει. |
3
ΤΕΛΟΣ |
Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. |
4
ΤΕΛΟΣ |
Μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει, με κλειστό καπάκι. |
5
ΤΕΛΟΣ |
Σε ένα μπολ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού. |
6
ΤΕΛΟΣ |
Περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα να δέσει η σάλτσα του, με ανοιχτή κατσαρόλα. |
1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες | |
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 λεμόνι (χυμός) | |
Αλάτι και πιπέρι |