Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κόσμος: 10.000 οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία

ADVERTISEMENT

Οδηγοί φορτηγών που προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους στην Ευρώπη για Χριστούγεννα, συγκρούονται με τους αξιωματικούς στο λιμάνι του Ντόβερ για να περάσουν στην Γαλλία, ενώ προαπαιτείται επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την απαγόρευση εισερχόμενων ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το βράδυ, μετά την εμφάνιση νέου στελέχους Covid-19.

Διαβάστε ακόμα

Η απόφαση σήμαινε το κλείσιμο του λιμανιού του Ντόβερ και τον εγκλωβισμό όλων των φορτηγών οχημάτων στο βασικό σημείο σύνδεσης της Μεγάλης Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη, στην βόρεια Γαλλία, για τις επόμενες 48 ώρες.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου ότι κατέληξαν σε συμφωνία η οποία θα επιτρέπει στα βαριά φορτηγά που είχαν αποκλειστεί στο λιμάνι του Ντόβερ να βάλουν ξανά μπροστά, καθώς οι οδηγοί τους θα μπορούν να περνούν τα σύνορα αν διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Φορτηγά σταθμευμένα λόγω απαγόρευσης, κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ, την κύρια σύνδεση της Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη στη βόρεια Γαλλία, 22 Δεκεμβρίου 2020.
Φορτηγά σταθμευμένα λόγω απαγόρευσης, κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ, την κύρια σύνδεση της Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη στη βόρεια Γαλλία, 22 Δεκεμβρίου 2020.  AP

Οι εντάσεις στο Ντόβερ συνεχίστηκαν την επομένη της συμφωνίας που έστω υπό περιορισμούς επιτρέπει την μετάβαση στην Γαλλία, καθώς χιλιάδες θυμωμένοι οδηγοί φορτηγών έχουν κολλήσει στο λιμάνι τις τελευταίες δύο ημέρες και η αναμονή μεγαλώνει λόγω της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού τεστ. Συγκρούστηκαν με την αστυνομία αφότου το προσωπικό που θα διεξάγει τα τεστ έφτασε σε μια προσπάθεια να επανέλθει η κίνηση των οχημάτων.

Η αστυνομία συγκρατεί τους οδηγούς που προσπαθούν να εισέλθουν στο λιμάνι του Ντόβερ στο Κεντ, αφού οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την άρση της απαγόρευσης με επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού, 23 Δεκεμβρίου 2020
Η αστυνομία συγκρατεί τους οδηγούς που προσπαθούν να εισέλθουν στο λιμάνι του Ντόβερ στο Κεντ, αφού οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την άρση της απαγόρευσης με επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού, 23 Δεκεμβρίου 2020  AP

Οι οδηγοί που προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα, απαιτούσαν από τους αξιωματικούς που φρουρούσαν το λιμάνι να τους αφήσουν να περάσουν. Εκατοντάδες άφησαν τα οχήματά τους και περπατούσαν κατά μήκος της Α20 μέχρι την είσοδο του λιμανιού στο Κεντ χλευάζοντας και σφυρίζοντας. Κάποιοι φώναζαν στα Αγγλικά «Ανοίξτε τα σύνορα», «απλά θέλουμε να πάμε σπίτι» και «σκατά Μπόρις».

Φορτηγά σταθμευμένα λόγω απαγόρευσης, κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ, την κύρια σύνδεση της Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη στη βόρεια Γαλλία, 22 Δεκεμβρίου 2020.
Φορτηγά σταθμευμένα λόγω απαγόρευσης, κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ, την κύρια σύνδεση της Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη στη βόρεια Γαλλία, 22 Δεκεμβρίου 2020.  AP

Η συμφωνία απαιτεί από κάθε οδηγό να κάνει rapid test πλευρικής ροής, τα οποία η dailymail χαρακτηρίζει “αμφιλεγόμενα” γιατί είναι σε θέση να ανατρέψουν τα αποτελέσματα σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ έχει αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη μάχη προκειμένου να τεστάρει 6.000 οδηγούς την ημέρα για κορονοϊό, ενώ η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών, έχει εκδώσει προειδοποίηση πως ακόμη και ένα τεστ διάρκειας 30 λεπτών θα ήταν «η απόλυτη καταστροφή».

Σε όσους είναι αρνητικοί στην COVID-19, θα τους δοθεί το πράσινο φως για να ταξιδέψουν, ενώ στους θετικούς θα διεξαχθεί ένα δεύτερο τεστ, PCR, και εάν εξακολουθούν να είναι θετικοί, θα σταλούν σε ξενοδοχείο για να απομονωθούν.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος στη Γαλλία μόνο σε οδηγούς φορτηγών και Γάλλους πολίτες ή πολίτες της ΕΕ, με εξαιρέσεις ανθρώπους που έχουν ουσιαστικό λόγο να ταξιδέψουν και παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 που έχει διεξαχθεί εντός 72 ωρών.

Διαβάστε εδώ

ADVERTISEMENT

Related Posts

ADVERTISEMENT

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist