Υλικά
Πληροφορίες
Ο απόλυτος μεζές του Έλληνα και όχι μόνο.
Βήματα
1
ΤΕΛΟΣ |
Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-30 λεπτά. Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. |
2
ΤΕΛΟΣ |
Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τυρί, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε αλατίζουμε, αλλά με προσοχή γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας. |
3
ΤΕΛΟΣ |
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 5-6 λεπτά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου. |
500 γρ. κολοκύθια τριμμένα | |
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη | |
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη | |
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη | |
1 αυγό χτυπημένο | |
3-4 κ.σ. αλεύρι | |
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | |
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |