Αβοήθητος πέθανε 65χρονος άνδρα στο σπίτι από κορωνοϊό όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Φανή Καλαθάκη. Όπως υποστηρίζει ο άτυχος άνδρας έλαβε την οδηγία να παραμείνει για 2 εβδομάδες στο σπίτι του, νοσώντας από κορωνοϊό. Το Σάββατο όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε, ανέβηκε και πάλι ο πυρετός και ,όπως καταγγέλλεται η δημοσιογράφος, ο ασθενής επικοινώνησε δύο φορές με γιατρό του ΠΑΓΝΗ που δεν ασχολήθηκε παρά τις εκκλήσεις.
Την Κυριακή σύμφωνα με την καταγγελία ο 65χρονος πέθανε στο σπίτι του.
Άγνοια δηλώνει το ΠΑΓΝΗ
Σύμφωνα με την απάντηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη ,που δήλωσε άγνοια για το θέμα, δεν υπάρχει καταγγελία και εφόσον υπάρξει επίσημη ενημέρωση η διοίκηση θα εξετάσει τα στοιχεία. Επίσης διερωτήθηκε πως οποιοσδήποτε είναι βέβαιος ότι ο 65χρονος κατέληξε από κορωνοϊό, και όχι άλλη αιτία θανάτου.
Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Φανής Καλαθάκη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
Κατ’αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αντιλαμβάνομαι στο μέτρο που μπορώ τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας υπό συνθήκες covid. Όμως αυτό που μού μεταφέρεται είναι τρομερό για την οικογένεια ενός ανθρώπου που πέθανε αβοήθητος αργά χθες το βράδυ από κορονοϊό. Η ιστορία του έχει ως εξής: νοσεί πριν από περίπου 2 εβδομάδες και λαμβάνει την οδηγία να το περάσει στο σπίτι του, πράγμα που κάνει. Το Σάββατο όμως νιώθει την κατάστασή του να επιβαρύνεται και ενώ του είχε πέσει ο πυρετός των προηγούμενων ημερών, ξαφνικά ανεβαίνει πάλι.
Τηλεφωνεί στο ΠΑΓΝΗ και ρωτάει έναν γιατρό αν πρέπει να πάει εκεί. Του απαντάει πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη και να παραμείνει στο σπίτι. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του χειροτερεύει κι άλλο και ξαναπαίρνει τηλέφωνο στο ΠΑΓΝΗ. Το σηκώνει ο ίδιος γιατρός τον οποίο ενημερώνει γι’αυτό, για να εισπράξει την απάντηση “καλά όλη μέρα με εσάς θα ασχολούμαστε; Μείνετε σπίτι”. Έκλεισε το τηλέφωνο ο άνθρωπος αποκαρδιωμένος. Η Κυριακή τον βρήκε ακόμα χειρότερα αλλά δεν τόλμησε να ξαναπάρει. Την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνθρωπος πέθανε στο σπίτι του χωρίς να ασχοληθεί κανείς από το νοσοκομείο μαζί του.
Δεν επιβάρυνε καθόλου το σύστημα, δεν έφαγε το χρόνο κανενός. Ξαναλέω ότι κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στη θέση των γιατρών και των νοσηλευτών αυτό το διάστημα. Και είναι σίγουρο ότι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Όμως ένας άνθρωπος μόλις 65 χρονών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έφυγε έτσι, γιατί από την εξάντληση ενός γιατρού δεν αξιολογήθηκε σωστά η περίπτωσή του. Ή γιατί τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν αυστηρή αξιολόγηση -ακόμα και δια τηλεφώνου- για να κατανείμουν σωστά τις δυνάμεις τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα των νοσηλειών. Η λύση είναι μία, ΛΕΦΤΑ για την υγεία”.
πηγη/www.neakriti.gr