ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κανελόνια
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. τυρί κρέμα
2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κρόκοι αυγού
ADVERTISEMENT
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
700 ml. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25×40.
- Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20’-25’.
- Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5’ και σερβίρουμε.
apopsilive