ΥΛΙΚΑ
8 ΜΕ 10 ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ
3 ΜΕ 4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΛΙΓΟ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ
ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΟΤΗΡΗ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΛΤΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε μιά κατσαρόλα να κάψει καλά και προσθέτουμαι τα κεφάλια απο τα καλαμάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, το ρυζι ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το μισό κρασί όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά την μια ντομάτα τριμένη το σκόρδο και το αλατοπίπερο.Γεμίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι την μέση τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα τα στρώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με της υπόλοιπες ντομάτες και το κρασί λίγο λάδι αλάτι πιπέρι .Σκεπάζουμε και ψήνουμε γιά 45 λεπτά περίπου.Αν θέλουμε προσθέτουμε στο φαγητό μας 4με 5 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.