Δευτέρα, 1 Ιουνίου 202022:32:17

Ήξεις Αφήξεις

Είναι σημαδεμένη η τράπουλα, είναι σικέ το παιγνίδι: Ο Ερντογάν παίζει μονότερμα τον Τράμπ...

Pin It

 

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και το «κόκκινο χαλί» που του πρόσφερε απλόχερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες «ψεκασμένους» να πανηγυρίσουν, διότι βασικά εναντιώνονται στον αγώνα της Ελληνικής Ομογένειας εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.

  • Πρόκειται γι’ αυτούς που σωστά τους χαρακτηρίσαμε «Τουρκολάγνους» και «Ερντογολάγνους», οι οποίοι βασικά επιθυμούν να υποκύψουν η Ελλάδα και η Κύπρος και να διαπραγματευθούν την παράδοσή τους στην Τουρκία. «Να τα βρούμε» είναι η φράση που συχνά χρησιμοποιούν. Και προβάλλουν την κατοχική δύναμη ως υπερδύναμη για να φοβίσουν τους πολίτες και να τους «εμβολιάσουν» με ηττοπάθεια, εξυπηρετώντας τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Ύμνησαν τον Ταγίπ Ερντογάν και τη στάση του στη διάρκεια των συναντήσεων του στον Λευκό Οίκο, χωρίς όμως να πουν στους αναγνώστες και στους ακολούθους τους το αυτονόητο: ότι είναι ο πρόεδρος της Αμερικής που του επιτρέπει να βγαίνει «νικητής» στις σχέσεις του με την υπερδύναμη. Δεν είναι η μαγκιά του Ερντογάν.

Εάν ο κ. Τραμπ δεν παραβίαζε τους αμερικανικούς νόμους, που ο ίδιος υπέγραψε, η Τουρκία τώρα θα αντιμετώπιζε σκληρές κυρώσεις, στη βάση του νόμου CAATSA, που έχει ψηφιστεί για να αντιμετωπίζονται όσες χώρες αγοράζουν οπλικά συστήματα από τη Ρωσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος παρανομεί. Και προστατεύει τον Ερντογάν επειδή έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι δική μας. Ανήκει σε σοβαρά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και πρώην στενούς συνεργάτες του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Αν μιλήσουν η διαδικασία της καθαίρεσης θα αλλάξει ρότα. Θα ασχοληθεί με τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με την Τουρκία, και όχι με την υπόθεση της Ουκρανίας, η οποία είναι από τις πιο ανώδυνες που έχουν δημοσιοποιηθεί. Εάν η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι, ακούσει μερικά σοβαρά επαγγελματικά στελέχη του Κογκρέσου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί στην πιο δεινή θέση στη ζωή του.

  • Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κ. Τραμπ αρνείται να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές πηγάζουν από τους σχετικούς αμερικανικούς νόμους, ο Ερντογάν και ο κάθε ξένος ηγέτης που έχει οικονομικά συμφέροντα με τον πρόεδρο της Αμερικής, μπορεί να βγαίνει νικητής. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος, για τον οποίο ο Ερντογάν κάνει τον καμπόσο και κερδίζει το δικαίωμα να αυτοδιαφημίζεται ως ο μεγάλος ηγέτης που παλεύει για τα συμφέροντα της χώρας του. Είναι σημαδεμένη η τράπουλα. Είναι σικέ το παιγνίδι. Ο Ερντογάν παίζει μονότερμα τον Τραμπ εκ του ασφαλούς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com
infognomonpolitics.blogspot.com
Pin It

Ήξεις Αφήξεις

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom