Παρασκευή, 22 Μαρτίου 201907:53:54

Ήξεις Αφήξεις

Επικίνδυνα «παιχνίδια» Ερντογάν: «Αυξάνουμε την πολεμική μας δύναμη στο Αιγαίο»

 

Επικίνδυνα «παιχνίδια» Ερντογάν: «Αυξάνουμε την πολεμική μας δύναμη στο Αιγαίο»
Σε μια πανηγυρική τελετή που έγινε στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη, ο «σουλτάνος» έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ανεβάζοντας, για ακόμη μία φορά, την πολεμική του έναντι της Ελλάδας και λέγοντας ότι «η κορβέτα “Ufuk” θα είναι το μάτι της Τουρκίας στη θάλασσα, θα είναι το αυτί της Τουρκίας το οποίο θα ακούει».
Και πρόσθεσε: «Ο ναυτιλιακός τομέας έχει καταγράψει αξιοθαύμαστη πρόοδο τα τελευταία 16 χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα ανεβάσουμε τον πήχη της επιτυχίας ακόμη πιο ψηλά. Ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους του έργου μας “MİLGEM” (σ.σ. Εθνικά Πλοία) υλοποιήθηκε. Είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της χώρας μας».
«Διότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών. Μετά τις απειλές που ήρθαν από τη Συρία και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα αυτή η ανάγκη έγινε πιο επείγουσα και πιο κρίσιμη», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.
Όπως γίνεται φανερό από τα λόγια του Τούρκου προέδρου, η Άγκυρα δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και μάλιστα στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη γείτονα χώρα.
Παρά, λοιπόν, τις διθυραμβικές ανακοινώσεις του Μαξίμου, ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα υπήρξε επιτυχημένο, το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα «παιχνίδια πολέμου» τόσο στο Αρχιπέλαγος όσο και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο.
Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η δήλωσή του για την ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων: «Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό».
Ο Ερντογάν, ωστόσο, συνέχισε την ρητορική των υψηλών τόνων, αναφερόμενος στα θέματα της τρομοκρατίας.
«Η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει γκρεμίσει τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών. Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας», δήλωσε τέλος ο Ταγίπ Ερντογάν, «φωτογραφίζοντας» τις ΗΠΑ.
Πηγή: apopsilive

Wonderful Crete

Μαρτίου 03, 2019
Wonderful Crete 54

Δάσος και Φαράγγι Ρούβα

Φεβρουαρίου 28, 2019
Wonderful Crete 34

Beaches in Crete

Οι Δροσουλίτες

Φεβ 23, 2019 Wonderful Crete 93

Άγιοι Δέκα

Φεβ 22, 2019 Wonderful Crete 41

Γόρτυνα Κρήτης

Φεβ 21, 2019 Wonderful Crete 33
 

Φαιστός

Φεβ 19, 2019 Wonderful Crete 72

                                             

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom