ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ
Υλικά
Γουρουνόπουλο με δέρμα
Λεμονόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε το γουρουνόπουλο και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα υγρά.
Πλένουμε αρκετά λεμονόφυλλα και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε μικρές σχισμές σε όλη την επιφάνεια του γουρουνόπουλου.
Αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και ιδιαίτερα μέσα στις σχισμές. Αλείφουμε με τα χέρια μας όλο το κρέας με ελαιόλαδο.
Πιέζουμε μέσα σε ορισμένες σχισμές λεμονόφυλλα. Ρίχνουμε πάνω στο γουρουνόπουλο λίγο φρέσκο πιπέρι και χυμό από ένα λεμόνι.
Σε ένα ταψί ή σε γάστρα στρώνουμε λεμονόφυλλα και τοποθετούμε πάνω το γουρουνόπουλο. Σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 190 βαθμούς πάνω κάτω θερμοκρασία για 2,5 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: kritikes-geuseis