Ναι μεν φαίνεται απλό και είναι, αλλά κρύβει τόση νοστιμιά που πραγματικά ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός απλού πιάτου με γαρίδες λαδολέμονο.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μέτριες προς μεγάλες (νούμερο 1 ή 2 )στο μέγεθος | |
ελαιόλαδο | |
μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση | |
αλάτι εγω χρησιμοποίησα θαλασσινό | |
μαύρο πιπέρι | |
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
|
|
100 γρ. ελαιόλαδο | |
30 ml λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του) | |
Χυμό και ξύσμα από ένα lime (προαιρετικά ) | |
1κ.γ μουστάρδα |
Βήματα
1ο
|
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, αφήνοντας όμως τα κεφάλια και τις άκρες από τις ουρές. |
2ο
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε μεριά, ίσα-ίσα να πάρουν το ροζ χρώμα. |
3ο
|
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, σπασμένο πιπέρι και βράζουμε τις γαρίδες για 4 περίπου λεπτά. |
4ο
|
Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα . Χτυπάμε το αρωματικό λαδολέμονο και περιχύνουμε τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και εάν θελουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε. |
Μπείτε στην σελίδα του Βασίλη Πατσή για να δείτε όλες του τις συνταγές.