Υλικά
-1 κιλό κολοκύθια
-5 αυγά
-αλάτι
-πιπέρι
-τριμμένο κασέρι(προαιρετικά)
Προετοιμασία
Πλένουμε τα κολοκύθια,τους κόβουμε τις άκρες,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν ενώ τα γυρνάμε σταδιακά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε και τα αυγά με λίγο γάλα για να είναι έτοιμα,αλατάκι και πιπεράκι. Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκύθια τα βγάζουμε,αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και τα ξαναρίχνουμε μέσα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι και περιχύνουμε κυκλικά με τα αυγά. Όπως δηλαδή κάνουμε και με την ομελέτα. Το αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και το γυρνάμε με προσοχή και από την άλλη είτε μ΄ένα πιάτο ή ότι άλλο μας βολεύει. Το πατάμε ελαφρά με μια κουτάλα για να ψηθεί καλά και από μέσα το αυγό και το ξαναγυρνάμε άλλη μια φορά. Τώρα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω το τριμμένο τυρί ή εαν θέλετε μπορείτε να το ρίξετε και μέσα πριν βάλετε το αυγό.Σερβίρουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα ζεστό.
Πηγή:kritikessintages