Γιατροί και νοσηλευτές γίνονται «φύλακες άγγελοι» τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, όσο και των άλλων
Στη «μάχη» των γιατρών και νοσηλευτών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», βρέθηκε η κάμερα του Alpha.
Οι «στρατιώτες με τις μάσκες και τις λευκές μπλούζες και τις μάσκες» δίνουν καθημερινή μάχη με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.
Μάλιστα η κάμερα κατέγραψε και τη συγκινητική στιγμή όπου γυναίκα γιατρός δίνει κουράγιο και δύναμη σε ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική:
«Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;». Η ίδια επιμένει λέγοντάς του: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».
«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει φανερά συγκινημένη, η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινείται σαν τις μέλισσες σε κυψέλη, αθόρυβα, όμως επίμονα και υπομονετικά, έχοντας ως ηθική ανταμοιβή τη χαρά όταν κάποιος ασθενής παίρνει εξιτήριο.
Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει». Όταν οι συγγενείς του ενημερώθηκαν γι’ αυτό, τους παρακάλεσαν, να ανοίξουν για λίγο το παράθυρό του και τότε συγκεντρώθηκαν από κάτω, για να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα.
πηγη nea kriti