Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 201917:33:10

Αγροτικά

Πρόγραμμα Δακοκτονίας έτους 2019

Pin It

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ελαιοπαραγωγούς ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας και οι Περιφερειακές Ενότητες είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα έχουν αναδειχτεί οι εργολάβοι ψεκασμών και παγιδοθεσίας. Έχουν  προσληφθεί οι Τομεάρχες Γεωπόνοι καθώς και το λοιπό εργατοτεχνικό προσωπικό. Έχουν τοποθετηθεί στις περισσότερες ελαιοκομικές περιοχές οι παγίδες και τα διαθέσιμα υλικά δακοκτονίας επαρκούν για τη διενέργεια έως και τριών ψεκασμών.

 

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται ο συμπληρωματικός διαγωνισμός που διεξάγει η Περιφέρεια Κρήτης για ανάδειξη εργολάβων, για την εκτέλεση επιπλέον ψεκασμών όπου απαιτηθεί, ενώ στην τελική φάση κατακύρωσης είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των υλικών δακοκτονίας έτους 2019, που διεξάγει το ΥΠΑΑΤ.

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Να παρακολουθούν τα Δελτία Τύπου των ΔΑΟΚ καθώς και  τις αναρτήσεις των εργολάβων, για τους προσεχείς ψεκασμούς. Να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στις κατά τόπους  υπηρεσίες μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Pin It

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom