Τετάρτη, 27 Μαϊου 202006:31:27

  

         

Διαφυλάξτε τη Θράκη !!!!....

Pin It

 

 

Η Θράκη είναι η πύλη της Ευρώπης, η πύλη της Ελλάδος!
Η θέση της γεωστρατηγική απ' αρχής κατοίκησής της, ενώ η Αρχαία Θράκη εκτείνονταν σε πολύ μεγαλύτερη έκταση που όλοι γνωρίζουμε ότι λανθασμένες πολιτικές της χώρας μας και των εκάστοτε κυβερνήσεων, με την υποτιθέμενη πάντα στήριξη των "συμμάχων" μας, συρρίκνωσαν και σήμερα γεωγραφικά είναι αυτή που αρχίζει απο τον Εβρο και καταλήγει στην Ξάνθη ή αν θέλετε ξεκινά απο την Ξάνθη και καταλήγει στον Εβρο.
Αυτή την περιοχή, δυστυχώς κανείς μέχρι σήμερα, δεν έχει δει με αξίωση το μέλλον της, πολύ περισσότερο τώρα που οι "απειλές" είναι ορατές και συζητείται ανοιχτά ο τρόπος να αποτελέσει ένα "ουδέτερο έδαφος" προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων διαφόρων παραγόντων μεταξύ αυτών και της Τουρκίας κυρίως!
Το άλλοτε αμυντικό δόγμα "ΘΡΑΚΗ - ΑΙΓΑΙΟ - ΚΥΠΡΟΣ", χάθηκε σε λανθασμένες και ανεπαρκείς πολιτικές δίνοντας το δικαίωμα στην Τουρκία αλλά και σε άλλες υποτιθέμενες Ευρωπαϊκές χώρες να εποφθαλμιούν το μέλλον της περιοχής μας.
Η έννοια της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, κατέληξε να δημιουργήσει με την επίσης λανθασμένη εφαρμογή της προϋποθέσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Θράκη, με το Τουρκικό Προξενείο να καθορίζει την εκλογή Ελλήνων Βουλευτών που ανήκουν στη μουσουλμανική κοινότητα, να καθορίζει την εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων σε όλην την χωρική επικράτεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αλλοιώνοντας επι της ουσίας τη λαϊκή βούληση, αφού η αποχή του χριστιανικού στοιχείου απο την κάλπη και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, έδωσε δυναμική στην προσπάθεια ελέγχου της Θράκης απο το Τουρκικό Προξενείο.


Πρόσφατο είναι άλλωστε το παράδειγμα, επι ημερών κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η Θράκη να διοικείται απο τις "ορέξεις"του Τουρκικού Προξενείου που έδωσε καθολική νίκη στο κόμμα του κου Τσίπρα με ποσοστά άνω του 80% μετατρέποντας την περιοχή σε μία "αρένα" Τουρκικών παιχνιδιών και επιδιώξεων.
Πόσο μάλλον στις τελευταίες εκλογές που ο "θρίαμβος" του Προξενείου ήταν επίσης μεγάλος, ελέγχοντας ακόμη και χριστιανούς υποψηφίους που για να εκλεγούν έδωσαν "γη και ύδωρ" προσκυνώντας ουσία και θέση τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην Κομοτηνή.
Και δεν είναι μόνον αυτά!


Το μεταναστευτικό, που νομίζουν κάποιοι ότι αφορά μόνο τα νησιά που έχουν σηκώσει το βάρος της άμεσης "επέλασης" των διοχετευμένων απο την Τουρκία λαθρο(;)μεταναστών, είναι πλέον το η ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Θράκης, αφού η διέλευση των μουσουλμάνων προσφύγων - εντεταλμένων και οικονομικά ή πολιτικά κατατρεγμένων ανθρώπων, γίνεται με τον απόλυτο έλεγχο του Τουρκικού Προξενείου, που για κάποιους φροντίζει να έχουν την ανάλογη "μεταχείριση" και έκδοση άμεσης βίζας προκειμένου ή να διαμείνουν χωρίς πρόβλημα στην Ελλάδα ή να προχωρήσουν στην Ευρώπη, εκτελώντας εντολές αποσταθεροποίησης που τη χρησιμοποιεί ο Σουλτάνος Ερντογάν για να έχει το "χέρι" την Ευρωπαϊκή "οικογένεια", την οποία και θέλει να διαλύσει έαν δεν πετύχει την είσοδό του με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις.
Και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα ΑΠΟΥΣΑ.

 


Οι αρμόδιες Υπηρεσίες κυριολεκτικά αποδυναμωμένες και διαλυμένες.
Η Αστυνομία παλεύει αλλά οι εντολές παραμένουν "ανίσχυρες" απέναντι στο πρόβλημα, αφού οι αρμοδιότητές της είναι συγκεκριμένες.
Οι υπόλοιπες αρχές αντιμετωπίζουν ηθελημένα (;) ή μη, το θέμα της διέλευσης μεταναστών και παραμονής τους στη Θράκη με την ανάμειξη του Προξενείου, ως μία "φυσική εξέλιξη", αφού έτσι και αλλιώς η ανάμειξη του Προξενείου είναι σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής και των εξελίξεων στη Θράκη.


Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Μητσοτάκης, παρ' όλο που πήρε την υπόθεση της ΕΥΠ στην ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου, εντούτοις συνεχίζει να ενημερώνεται με το "σταγονόμετρο" για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, κρατώντας ανθρώπους που άλλοτε διαχειρίζονταν τις πολιτικές συμφωνίες για ψηφοθηρικούς λόγους ανάμεσα στο Προξενείο και το ΣΥΡΙΖΑ, σε καίριες θέσεις ακόμη και ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες απο την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας.
Οι επιστολές των άλλοτε επιτελών των υπηρεσιών στην περιοχή που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσαν πραγματικά στο πλαίσιο μιας εθνικής πολιτικής να αναχαιτίσουν τα πεπραγμένα του Προξενείου, δεν εισακούγονται!
Πόσο μπορεί να αντέξει ανοχύρωτη η Θράκη;
Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα, το οποίο οφείλει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός.
Διότι κινδυνεύει να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων στη Θράκη, παρ' όλου που η ανάμειξη των Αμερικανών στην υπόθεση ανάπτυξης του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αποτελεί έναν παράγοντα προσωρινής σταθερότητας.
Θα φτάσει λοιπόν ποτέ η ορθή ενημέρωση στον Πρωθυπουργό;
Ή θα αφήσουν κάποιοι, όπως διαχρονικά συμβαίνει ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ;

thrakispoliteia.blogspot.com

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom