Τετάρτη, 27 Μαϊου 202005:23:49

  

         

Εξευτελισμός της ελληνικής αεράμυνας: Τουρκικό F-16 έφτασε μέχρι την Καβάλα πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος!

Pin It

 

 

 

Την πληροφορία την είχαμε από το μεσημέρι, αλλά το περιεχόμενό της ήταν τόσο απίστευτο που δεν μπορούσαμε να υπαινιχθούμε καν ότι συνέβη αν δεν είχαμε επιβεβαίωση από δύο -τουλάχιστον- επιπλέον πηγές. 

Η τρίτη επιβεβαίωση από διαφορετική πηγή ήρθε πριν από λίγο και το θεωρούμε πλέον ως βεβαιότητα: Ενα τουρκικό μαχητικό F-16 έφτασε σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου μέχρι την Καβάλα παντελώς ανενόχλητο, σε απόσταση 10 χλμ, από την Μοίρα των Patriot MIM-104 της Ελευθερούπολης που προστατεύει την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένα τουρκικό μαχητικό διεισδύει τόσο βαθιά σε ελληνικό έδαφος. 

Το θέμα είναι τεράστιο και απαιτούνται εξηγήσεις από όλη την αλυσίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Από το ΓΕΑ, το ΓΕΕΘΑ και τον ίδιο τον υπουργό Ν.Παναγιωτόπουλο που εκλέγεται στην Καβάλα, για τον εξευτελισμό της ελληνικής αεράμυνας.

Το τουρκικό F-16 μπήκε από την περιοχή του Έβρου στις 11:32 το πρωί, λίγο μετά αφότου ζεύγος μαχητικών F-16 της ΠΑ πραγματοποίησε πτήση πάνω από το φυλάκιο στις Καστανιές στο πλαίσιο του εορτασμού της 26ης Μαρτίου.

Το τουρκικό μαχητικό πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος κατευθύνθηκε νότια προς Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποίησε υπέρπτηση(!) και στη συνέχεια κατευθύνθηκε δυτικά και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς βορρά πραγματοποιώντας πτήση πάνω από την Καβάλα!

 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε  προς τη Λέσβο και τη Χίο από όπου και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το σκηνικό αυτό δεν έχει προηγούμενο. Τουρκικό μαχητικό να πετά πάνω εθνικό έδαφος της ενδοχώρας και όχι κάποιου νησιού στο Αιγαίο.

pronews.gr/

 

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom