Τρίτη, 14 Ιουλίου 202017:36:20

  

             

Μας...μπέρδεψαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Pin It

 

 

 

Οι χρησμοί δεν ξεκαθαρίζουν τα της εκλογής

 

Από τη μια ο χρησμός του Προκόπη Παυλόπουλου πως "μόνο ο Θεός ξέρει" (αν και οι πληροφορίες λένε ότι...κάηκε το χαρτί αυτό) και από την άλλη ο Μητσοτάκης που λέει ακόμη 50-50%...μας έχουν μπερδέψει , όπως και οι στενές επαφές με την Γιάννα έχουν ζαλίσει τον κόσμο. Ήρθε και η Φώφη Γεννηματά να μας τα κάνει πιο...κουβαριαστά!

Με τη φράση ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι προσωπο που είχε ενεργό παρουσία στα χρόνια της κρίσης η Φώφη Γεννηματά "έδειξε" -λένε- τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον εκλεκτό του Κινήματος Αλλαγής για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Από το ΚΙΝΑΛ, πάντως, λένε ότι η Φώφη Γεννηματά δεν φωτογράφισε Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι ενεργό ρόλο στην κρίση είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου όπως και άλλα πρόσωπα που συνέβαλαν στο να μην χρεωκοπήσει η χώρα.

Η παρέμβασή της, όπως σημειώνουν, έγινε για να μην κυκλοφορεί η εντύπωση ότι εκείνη θα δώσει λευκή επιταγή σε οποιοδήποτε τυχόν πρόσωπο της κεντροαριστεράς ήθελε να προτείνει ο Μητσοτάκης. Αντίθετα, η ίδια έβαλε όρια.

Η κοπή της πίτας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε σύντομη ομιλία της σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτές και ευρωβουλευτές που παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξήγησε γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν ψηφίζει τον εκλογικό νόμο που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος και τους βουλευτές σε συνεχή δράση για να αναδειχθεί στο καθοριστικό παράγοντα για τη νέα Αλλαγή στη χώρα.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επέμεινε ότι θα πρέπει να προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς καλώντας τον πρωθυπουργό να επιλέξει «ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης».

 

Η κυρία Γεννηματά ήταν σαφής λέγοντας:«Μέσα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μετά από δέκα χρόνια πόλωσης, διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση, έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξει τρόπο λειτουργίας το πολιτικό σύστημα. Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο.

Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης. Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η θέση μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας.

Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος. Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι. Και σ' αυτή την περίπτωση θα έχουμε τη δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα».

cretalive.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom