Έχουν κατακλύσει τα Χανιά τα γκράφιτι που αναφέρουν την πόλη ως… «Touristland», προκαλώντας ερωτηματικά στους επισκέπτες και… ανάμεικτα συναισθήματα στους ντόπιους.
Ο λόγος για ένα σχέδιο στο πρότυπο του λογοτύπου της Disneyland, με τον Φάρο στην θέση του περίφημου κάστρου και την ατάκα «Welcome to Touristland».
Σίγουρα, πάντως, χρειάζεται πολύ θράσος για να κάνει κάποιος γκράφιτι πάνω σε μνημείο, όπως είναι αυτό του ναυαγίου του «Ηράκλειον» στην πλατεία Τάλω. Το ίδιο και σε άλλα σημεία, δρόμους, τοίχους και ιδιοκτησίες μέσα στην πόλη, κυρίως στο Ενετικό Λιμάνι. Όσο για τον Δήμο, αυτός κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου», αφού αντικρίζουμε την εικόνα αυτή τουλάχιστον εδώ κι ενάμησι μήνα.
Εκτός αν και δεν… προσβάλλονται από το μήνυμα, αλλά το δέχονται. Όπως και πολλοί συμπολίτες μας που ναι μεν καταδίκασαν τον τρόπο που διαδίδεται, όμως παραδέχθηκαν οτι ο συμβολισμός κάθε άλλο παρά άτοπος είναι.
Το ερώτημα πλανάται εδώ και αρκετά χρόνια και διχάζει. Τα Χανιά είναι «Τουριστούπολη»;
Πηγή: zarpanews