Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή αγγουριού στην περιοχή της Τριφυλίας. Στην Κρήτη οι τιμές παραγωγού για τα αγγούρια χειμερινής καλλιέργειας είχαν δύο πρόσωπα, πολύ χαμηλές μέχρι το τέλος του 2020 και στη συνέχεια από αρχές Ιανουαρίου μια απότομη αύξηση λόγω μεγάλης ζήτησης για εξαγωγές. Το Φεβρουάριο, όμως, αν και είχαμε μείωση των ποσοτήτων, οι τιμές κυμάνθηκαν κάτω από 1 ευρώ το κιλό.
ι εξαγωγές αγγουριών από την αρχή της φετινής εμπορικής περιόδου φαίνεται να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι (27.228 τόνοι μέχρι τώρα έναντι 23.900 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Το 60% των ποσοτήτων (κυρίως σε μικρές συσκευασίες) εξάγονται στις αγορές της δυτικής Ευρώπης, ενώ το υπόλοιπο 40% στις αγορές των Βαλκανίων.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή και οι πρώτες εξαγωγές του θερμοκηπιακού αγγουριού στην περιοχή. Η καλλιέργεια γίνεται σε 900 στρέμματα και η φετινή παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου 20.000 τόνους».
Για καλό ξεκίνημα κάνει λόγο ο κ. Άγγελος Κοροβίλας, παραγωγός από τα Φιλιατρά της Τριφυλίας. Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο, «οι τιμές παραγωγού για τα αγγούρια που πάνε για εξαγωγή προς Βουλγαρία είναι στα 50 λεπτά το ζευγάρι (1,10 ευρώ το κιλό), ενώ στη Λαχαναγορά κυμαίνονται στα 45-50 λεπτά. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των τιμών όταν πέσουν στην αγορά οι μεγάλες ποσότητες».
Διαβάστε εδώ