Ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι θα αναβαθμίσει το λογισμικό των αεροσκαφών του τύπου που ενεπλάκη στο δυστύχημα στην Αιθιοπία, πληθαίνουν οι εταιρείες που αναστέλλουν μέχρι νεοτέρας τις πτήσεις με το αεροσκάφος
Ακόμη περισσότερες εταιρείες προστίθενται στον κατάλογο όσων καθηλώνουν προσωρινά τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 8, έπειτα από το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε πέντε μήνες. Δίπλα σε αυτές προστίθενται και αρχές πολιτικής αεροπορίας. Αργά τη Δευτέρα, η αρμόδια αρχή της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει μέχρι νεοτέρας την είσοδο όλων των αεροσκαφών του τύπου στον εναέριο χώρο της κράτους.
Η αναστολή αφορά την εταιρεία SilkAir (από τη Σιγκαπούρη, θυγατρική της Singapore Airlines), καθώς και τις China Southern Airlines (Κίνα), Garuda (Ινδονησία), Shandong Airlines (Κίνα) και Lion Air (Ινδονησία, και τη θυγατρική της στην Ταϊλάνδη). Στην τελευταία, τη Lion Air, ανήκε το πρώτο αεροσκάφος που κατέπεσε τον Οκτώβριο στην Ινδονησία, ενώ η China Southern Airlines πήρε την απόφαση να καθηλώσει δεκάδες αεροσκάφη του τύπου που κατέχει. Επιπλέον, ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του μέχρι να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Κίνας, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας και της Μογγολίας ανακοίνωσαν την αναστολή πτήσεων του μοντέλου, όπως και οι εταιρείες Ethiopian Airlines (Αιθιοπία) , Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν). Οι περισσότερες εταιρείες που έχουν αεροσκάφη του τύπου συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις τους.
Πηγή:protagon