Έβαζε το παραδάκι στην τσέπη πουλώντας πλαστά ασφαλιστήρια Ι.Χ. στα ανυποψίαστα θύματά του
Η απάτη φαίνεται να είναι αγαπημένο “σπορ” όσων κοιτούν να τη βγάλουν οικονομικά βλάπτοντας άλλα άτομα! Από την καθημερινή ελληνική πραγματικότητα, κλασική περίπτωση απάτης είναι αυτό που κάνουν κάποιοι “καλοντυμένοι κύριοι”, που εμφανίζονται σε γεροντάκια στην επαρχία και τους λένε ότι «είμαστε από την εφορία» ή «από κάποιο κατάστημα» και «το παιδί σας χρωστάει» τόσα και εκείνοι τα δίνουν για να εξοφληθεί το ανύπαρκτο χρέος.
Μια όμως άλλη περίπτωση απάτης έχει κάνει πρόσφατα την εμφάνισή της στο Ηράκλειο, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κάτι που μένει να διερευνηθεί και να αποκαλυφθεί…
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα δύο θυμάτων που ως φαίνεται έπεσαν άθελά τους σε μια καλοστημένη παγίδα και όταν το κατάλαβαν ήταν πολύ αργά, η απάτη έχει να κάνει με ψεύτικα ασφαλιστήρια οχημάτων. Ανυποψίαστοι λοιπόν έπεσαν στα δίχτυα “γιαλαντζί” ασφαλιστή, ο οποίος, ως φαίνεται και σύμφωνα με τα όσα εκείνοι ισχυρίζονται, τους παρέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια τρίμηνης, εξάμηνης και ετήσιας ασφάλισης σε πολύ δελεαστικές τιμές, προσφέροντάς τους δε “της Παναγιάς τα μάτια” από άποψη ασφαλιστικής κάλυψης, οπότε και εκείνοι εύκολα δέχτηκαν την προσφορά και έκλεισαν τη συμφωνία. Ο δε συγκεκριμένος ασφαλιστής εμφανιζόταν ως εξωτερικώς συνεργάτης πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, οπότε και το υποψήφιο θύμα του είχε να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογής ασφαλιστηρίου που θα φτιαχνόταν στα μέτρα του και σε πολύ καλή τιμή.
Έλα σου όμως που το ασφαλιστήριο ήταν πλαστό και ο κύριος αυτός έβαζε το “ζεστό” παραδάκι στην τσέπη ενώ από την άλλη οι πελάτες του, που νόμιζαν ότι ήταν καλυμμένοι ασφαλιστικά, στην ουσία ήταν ακάλυπτοι και κυκλοφορούσαν με ανασφάλιστο όχημα, χωρίς καν να υποψιάζονται κάτι…
Η αποκάλυψη της κομπίνας – Ο έλεγχος της Τροχαίας έφερε στο φως την απάτη
Και πώς ήρθε στο φως η απάτη; Εντελώς τυχαία και ειδικά στην περίπτωση του ενός θύματος του “γιαλαντζί” ασφαλιστή μετά από σχεδόν τρία χρόνια, οπότε, όπως διαπίστωσε, ενώ πλήρωνε κανονικά από το 2017 την ανανέωση του ασφαλιστικού του συμβολαίου ερχόμενος σε επικοινωνία πάντα με τον συγκεκριμένο ασφαλιστή, τελικά ασφάλεια Ι.Χ. δεν είχε… Επιπλέον, με το να μην έχει χρειαστεί ποτέ όλο αυτό το διάστημα να χρησιμοποιήσει κάποια κάλυψη ώστε να διαπιστώσει νωρίτερα την απάτη, πλήρωνε και δεν είχε καταλάβει τίποτα. Σε τυχαίο έλεγχο λοιπόν της Τροχαίας που του έγινε προ ημερών και ενώ εκείνος χωρίς να μπορεί να φανταστεί τίποτα ανησυχητικό έδειξε ως όφειλε την άδεια κυκλοφορίας, την ασφάλεια και τα λοιπά χαρτιά που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, “έπεσε από τα σύννεφα” όταν εκείνοι, ψάχνοντας τα στοιχεία του οχήματος στο σύστημα, του είπαν ότι το όχημά του εμφανίζεται ως ανασφάλιστο όλα αυτά τα χρόνια. Όπως ήταν φυσικό, στο άκουσμα της είδησης αυτής ο άνθρωπος απόρησε, αφού ήξερε ότι πλήρωνε κανονικά την ασφάλειά του και ήταν συνεπέστατος στην ανανέωση του ασφαλιστηρίου του, οπότε και αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη υπόθεση. Κάπως έτσι, λοιπόν, άρχισε να αναζητά την άκρη του νήματος.
Λίγο διάστημα μετά εμφανίστηκε και το δεύτερο θύμα του εν λόγω “γιαλαντζί” ασφαλιστή, ο οποίος επίσης πλήρωνε κανονικά την ασφάλεια του οχήματός του, όμως τα παραστατικά φαίνεται να ήταν πλαστά, και έτσι άρχισαν από κοινού τα δύο θύματα να αναζητούν τον ασφαλιστή, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα είναι άφαντος και δεν απαντά στα τηλεφωνήματά τους.
Ψάχνουν το δίκιο τους
Αγανακτισμένοι, ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και, συνειδητοποιώντας πλέον την απάτη, σκέφτονται να κινηθούν διά της νομικής οδού, προχωρώντας σε αγωγή κατά του συγκεκριμένου ασφαλιστή. Προχώρησαν δε στην κοινοποίηση τους γεγονότος μέσω της εφημερίδας “Ν.Κ.”, ούτως ώστε αφενός κάνοντας γνωστό το όλο θέμα να προστατέψουν πιθανά υποψήφια νέα θύματά του και αφετέρου, αν κάποιοι διαβάσουν το ρεπορτάζ και υποψιαστούν ότι έχουν πέσει και εκείνοι στην παγίδα, να κινηθούν ανάλογα.
Πραγματικά πάντως, είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις απατεώνων και ο καθένας μπορεί να φανταστεί ένα παράδειγμα. Για τον λόγο αυτό, και ειδικά στις μέρες μας, όλοι μας πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Να μην εμπιστευόμαστε εύκολα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ασφάλειες καλύτερα να απευθυνόμαστε σε κάποιο κατάστημα ασφαλιστικής εταιρείας από το να συνάπτουμε συμφωνίες με αγνώστους που μας προσέγγισαν αυτοπαρουσιαζόμενοι ως ασφαλιστές.
πηγη nea kriti