Επτάζυμος Ντάκος με ψητή ντομάτα, κρέμα φέτας και καπνιστή πανσέτα
Για τις ντομάτες :
– 4 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση
– ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– ½ κ.γ. αλάτι
-1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– Φρέσκο Θυμάρι
Για την κρέμα :
– 2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
– 2 κ.σ. μαγιονέζα
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
– ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Σερβίρουμε σε επτάζυμο ντάκο
Αυγά βρασμένα η τηγανητά
Εκτέλεση :
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το σκόρδο κλαδάκια φρέσκου θυμαριού και ψήνουμε στο φούρνο η σε ένα σχαροτήγανο σκεπασμένο με καπάκι .
Για την κρέμα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουμε μια ωραία υφή .
Ψήνουμε την καπνιστή μπριζόλα και στήνουμε το πιάτο βάζοντας πάνω στον επτάζυμο ντάκο , κρέμα φέτας, καπνιστή μπριζόλα, τη ντομάτα και το αυγό .
Τα περισσότερα υλικά θα τα βρείτε στο: www.e-zouridakis.com
Επισκεφθείτε την σελίδα του Βασίλη Πατσή και βρείτε απίστευτες συνταγές. https://pasmageirevontas.gr/