Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 201918:25:17

 

   

 

Εκμέκ Κανταΐφι, η σπιτική συνταγή για το καλύτερο γλυκό

Εκμέκ Κανταΐφι, η σπιτική συνταγή για το καλύτερο γλυκό


Υλικά συνταγής

 

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

2 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό

Δυομιση φλιτζάνια φρέσκο γάλα

Δυομιση φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί

1 κουταλιά ζάχαρη για τη σαντιγί

2 βανίλιες

Μισό φλιτζάνι βούτυρο

150 γρ. κανταΐφι

3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη για το σιρόπι

Μισό φλιτζάνι νερό για το σιρόπι

φλούδα από λεμόνι

3 γαρύφαλλα

1 ξυλάκι κανέλλα

Λίγα Λόγια

Το Εκμέκ Κανταΐφι είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά αλλά και φημισμένα επιδόρπια της ελληνικής κουζίνας. Ενα σιροπιασμένο γλυκό που συνδυάζει το φύλλο καταΐφι με στρώσεις κρέμας και σαντιγί και φυστίκι ή αμύγδαλο από πάνω. Ειναι απλά ένα όνειρο και σχετικά εύκολο να το φτιάξουμε. Αυτή εδώ είναι η κλασική, σπιτική συνταγή για εκμέκ κανταϊφι.

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τα δύο αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο - λίγο το φρέσκο γάλα.

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Όταν πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι.

Ψήνουμε το κανταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (μάξιμουμ μισή ώρα).

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά.

Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι μας.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.

Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε.

Αμα θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε τη σαντιγί στο εκμέκ κανταΐφι μας με τριμμένο φυστίκι ή αμύγδαλα.

Πηγή: supersyntages

                                             

                                                                                

                          

                           

                                 

                               
                            

                                                                                              

                            

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom